• Hasičská 550/50, 700 30, Ostrava - Hrabůvka
  • 591 143 610
  • potravinovabanka@seznam.cz
  • Úvod
  • 591 143 610
  • potravinovabanka@seznam.cz
Statická Potravinová sbírka Tesco

Statická Potravinová sbírka Tesco

Tesco Česko se s pomocí potravinových bank rozhodlo uspořádat svou vůbec největší a nejdelší potravinovou sbírku ve střední Evropě, aby pomohlo zprostředkovat pomoc zákazníků směrem k jejich komunitám. V důsledku protikoronavirových opatření mnohé pracující rodiny přišly o stabilní příjem a výrazně tak narostl počet lidí potřebujících potravinovou pomoc.
 

Statická Potravinová sbírka Tesco

Tesco Česko se s pomocí potravinových bank rozhodlo uspořádat svou vůbec největší a nejdelší potravinovou sbírku ve střední Evropě, aby pomohlo zprostředkovat pomoc zákazníků směrem k jejich komunitám.
V důsledku protikoronavirových opatření mnohé pracující rodiny přišly o stabilní příjem a výrazně tak narostl počet lidí potřebujících potravinovou pomoc.

Tato velká komunitní akce v ČR navazuje na mimořádný potravinový dar v hodnotě 4 500 000 Kč, které Tesco poskytlo potravinovým bankám během dubna-května 2020, aby rychle pomohlo překlenout kritické období v mnohých rodinách. Nyní chceme umožnit našim zákazníkům zapojit se do pomoci lidem v nouzi.

Jak to bude fungovat
Všechny obchody Tesco – hypermarkety, supermarkety i expresy – budou po dobu 2 a půl měsíců (od 19. 6. do 31. 8. 2020) provozovat sběrná místa za pokladnami, do kterých budou zákazníci moci darovat trvanlivé potraviny. Jedná se o sbírku statickou, tedy bez asistence dobrovolníků. Kolegové budou pouze sběrná místa pravidelně kontrolovat a podle potřeby převážet naplněné krabice do skladu a skladovat do příjezdu potravinové banky.

Výlučným příjemcem potravinových darů budou potravinové banky.

DĚKUJEME za Vaši podporu, potravinových darů si vážíme!